Volber 2024 (Tarton vappu)

Tervetuloa viettämään vappua Viron Tartoon ystävyysjärjestöillämme Korp! Sakalalla ja Korp! Filiae partiaella. Muista ilmottautua tapahtumaan viimeistään 10.4. tai muuten joudut hankkimaan majoituksesi itse. Paikalle Tartoon voi olla myös hyvä idea saapua jo maanantaina 29.4.


Yt. Ulkoministerit Kalle Heinonen ja Alexandra Kuusik.


visitestonia.com sivuston kuvailu kaupungin tapahtumasta yleisesti.


Tartossa vapunviettoon kuuluvat muun muassa opiskelijoiden komea kulkue sekä Mantan lakitusta vastaava, munasolun ”keksijäksikin” tituleeratun biologi Karl Ersnt von Bearin patsaan pesu kuohujuomalla.

Opiskelijoilla on päässään suomalaista ylioppilaslakkia muistuttavat, oppilaitosten ja tiedekuntien omin värein koristellut päähineet. Haalareiden sijaan pukeudutaan kuitenkin pukuihin, kravatteihin ja juhlamekkoihin – ollaanhan sentään Tartossa, virolaisen sivistyksen kehdossa. 

Tartossa valta on vappuyönä opiskelijoilla – sen luovuttaa heille asiaankuuluvin ohjeistuksin itse kaupunginjohtaja. Vappuyönä ylioppilasjärjestöjen tiloissa on myös avoimet ovet, ja juhlinta ja verkostoituminen kestää aamuun asti. Vappupäivän perinteisiin kuuluu puolestaan veneily Tarttoa halkovalla Emajoella.


Rekisteriseloste
Powered by Nettilomake.fi